Hra již oficiálně neexistuje

Dammara

26. srpna 2016 v 12:36 | Nivaz |  Atlas
Dammara

Dammarové jsou Iscaraalští tvorové podobní plazům. Všichni by řekli, že to jsou jednoznačně ještěři, ale tím pádem jsou na omylu. Jedná se o savce. Dammara se dá přirovnat k ptakopyskovi. Jeho mláďata se rodí ve vejcích, ale sají mléko a v dospělosti loví živou kořist. Mají vynikající smysly i schopnosti. Velmi dobře slyší i vidí a po fyzické stránce jsou úžasně vytrvalí, obratní a rychlí. Obývají jak lesy, nebo pláně, tak i písčiny a vrcholky hor. Milují vodu. Často je lze u ní spatřit. Někdy to jsou úplní fantomové, které nelze bez magie, či velmi bystrých smyslů najít. Mohou žít jako samotáři, nebo ve smečkách. Dammarové nejsou stejní. Existují tři druhy a to: Dammara horský, Dammara Stepní a do třetice Dammara lesní. Všichni vypadají velice podobně, ale ne až tak, aby je nebylo možné rozeznat na první pohled i z dálky. Jsou vysoce inteligentní. Dokáží nejen mezi sebou výborně komunikovat a dokonce to zvládnou i s jinými druhy, dokonce i s lidmi. Jsou energičtí, hraví, ale také agresivní. Jejich zvláštností je rozzáření se při naštvání. Když se naštvou, tělo Dammary dokáže vylučovat látku zvanou nidrill, která je obsažena v pruzích na těle. Buňky s tímto tmavějším, nebo světlejším pigmentem (pruhy) vyloučí látku a ta začne světélkovat. Záře však po několika sekundách mizí, ale pokud udělají nějaký výpad, či jen znovu zasyčí, nebo zavrčí, pruhy se opět rozzáří. Může vám to připadat jako pulzující světlo. A tak Dammarové předvádějí úžasná, však pro ostatní velmi riskantní představení. Jsou také velmi zákeřní, neboť umí výborně a rychle hrabat tunely v zemi, za kterých záhy útočí. V jednom momentě mohou vyskočit a při dopadu se znovu ponořit do země. Krom toho využívají tunely rozeseté po jejich území.
Dammarové se jim také říká proto, že mají vnitřek tlamy modrý. Dammara totiž ve starém jazyce znamená Modrá...

~Pro plné zorazení klikněte~
~Svítící dammara= Hněv~

Dammara Lesní
Dammara lesní je nejmenší typ ze všech Dammar. Dorůstá maximální délky 10m, což rozhodně není žádný drobeček. Nejsou moc silní, ale zato jsou nejobratnější a velmi rychlí (80-85km/h). Zdržují se především ve starých lesích, kde najdete ty největší stromy. V jejich kořenech mají nejčastěji svá hnízda. Tam vychovávají svá mláďata. Zdržují se v malých, třech až čtyřčlenných smečkách, ale mohou být i výjimky. Své tunely mají přímo u hnízd a využívají je k lovům i k tichému a nenápadnému přesunu po území. Každý typ Dammary se něčím od těch dalších typů odlišuje a to velikostí zbarvením, ale také schopnostmi. Lesní Dammarové jsou jedovatí. Z vnitřní strany nad špičáky mají jedovou žlázu, ze které je vypouštěn jed, který stéká v kanálku po vnitřní straně zubu. A když se tvor zakousne do kořisti, vypustí dávku jedu, toxiny v tekutině se dostanou do těla oběti, kde začínají okamžitě působit. Kořist je do třičtvrtě minuty mrtvá. Ale záleží také na kořisti. Mláďata Lesních Dammarů se už s jedem rodí a od třech měsíců, kdy vymění mléčné zuby za pevné, ho umí používat. Avšak pokud již mluvíme o potomcích, je dobré se jimi alespoň chvilku zabývat. Lesní Dammarové se páří jedenkrát za rok a březost trvá pět měsíců. Poté naklade jedno až tři vejce, která jsou v inkubaci asi další dva měsíce. Poté se z nich vyklubou malinkaté válečky na nožičkách sající mléko, které ale velmi rychle rostou. Do jednoho roku dosáhnout rozměrů dospělých. Pokud chcete potkat Lesního Dammaru, jděte do starého lesa s mohutnými stromy nejlépe s potokem, nebo jakoukoliv vodou a rozmyslete si, jestli to je dobrý nápad. I člověk je potencionální nebezpečí, nebo kořist. A pokud je odvážlivec naprosto šílený, může se pokust Dammaru zkrotit. Není to jednoduché, ale pár jedincům se to už podařilo.





Dammara Horský

Dammara horský je druhý druh Dammary, který patří do střední velikosti. Avšak střední velikost je 16m. Tito drobečkové se nacházejí ve vysokých horách, kde však ještě naleznete trochu vegetace a hlavně dostatek kořisti. Jsou vysoce přizpůsobiví a odolní díky různorodému horskému počasí také díky povrchu, po kterém se pohybují, někdy až rychlostí 85km/h. Horští Dammarové se převážně zdržují v malých smečkách o třech až pěti jedincích a sdílejí společné přístřeší, čili jeskyni. V jeskyni mají dalších tucet průchodů a chodbiček, které vyhloubili do měkkého kamene, anebo hlíny. Jak již bylo řečeno výše, mají z části diamantové čumáky, které používají pro hloubení svých průchodů, přesně jako nějaké buldozery a velice si pomáhají předními končetinami. Díky své adaptaci na život v horách jsou také velmi odolní vůči padání a mají také hodně silný odraz. Loví klasickými způsoby. Avšak jejich velkou výhodu při lovu představuje schopnost maskování. Dokážou na sebe vzít barvu i vzory povrchu a podobně sépie splynou s okolím. Dokážou se takto maskovat několik desítek minut a nehnutě tak čekat na ten správný okamžik dokonce i zakryjí svůj pach. Mláďata se však tuto dovednost naučí až několik měsíců po svém vylíhnutí a když jsou velmi mladá, může se jím s jejich schopností občas stát nehoda. Horští Dammarové však mají trochu jinou inkubační dobu. Březost trvá stejně dlouho a také období páření proběhne jednou do roka, ale inkubace vzhledem k horskému počasí trvá o měsíc déle. Poté také sají mléko, ale pevnou stravu mohou přijímat od jednoho měsíce svého života a opět dospívají v roce. Navíc jsou loveni pro svůj diamantový rypec, a proto už není tolik Horských Dammarů. Nicméně, ulovit tohoto tvora je velice, ale velice náročné, stejně tak, jako krocení.



Dammra Stepní

Dammarové stepní jsou největším druhem Dammarů. Ti největší mohou měřit i jednadvacet metrů. Již z názvu vyplívá, že žijí na rovinatých travnatých pláních. Vlastně je najdete nad na všech pláních Iscaraalu, pokud odpovídají jejich parametrům. Tento druh má totiž asi ta největší území také díky tomu, jak jsou velcí. A je také samozřejmost, že díky svým rozměrům potřebují i mnoho potravy. Opět loví stejným způsobem. Svými chodbami mají protkané snad celé teritorium. A že chodby u tohoto tvora nejsou vůbec malinké. Průměr chodeb činí asi okolo dvou metrů. Navíc se mezi nimi umí pohybovat ohromující rychlostí. Na povrchu e však téměř nic nedožene. Mohou totiž vyvinout rychlost až 98 km/h, což už je pořádná rychlost. A jsou schopni běžet touto rychlostí dosti dlouho, třeba i třicet minut, pak však musí odpočívat. Mezi jejich zvláštní schopnosti patří velmi silný a pronikavý řev. Je opravdu velmi nepříjemný a v určité blízkosti může vyvolat krátkodobou poruchu sluchu. Navíc je zvuk dost vysoký a pronikavý, takže do uší přímo bodá. Mláďata tuto schopnost však získají až v roce, kdy mají plně vyvinuté hlasivky. Tito Dammarové kladou vždy dvě vejce a ve většině případech se jim podaří odchovat všechna mláďata. Krocení tohoto typu je asi nejnáročnější, neboť díky velikosti a síle dokáže udělat pořádnou paseku.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama