hra je na neurčito ve stádiu spánku
registrace nejsou přijímány

Volavka žlutoslzá

4. října 2016 v 14:56 | Nivaz |  Atlas
Volavka žlutoslzá


Volavka žlutoslzá obývá celý Iscaraal krom těch nejsevernějších oblastí. Najdete ji u mělkých tůní, jezer a řek, kde má své loviště a hnízda. Prakticky celý den, pokud se nestará o mláďata, tráví ve vodě, a buď pozoruje svojí kořist, nebo jen pozoruje okolí.
Rozmnožuje se jednou do roka a klade dvě vejce. O mláďata se stará pouze samice. Když je období mláďat, loví dvakrát víc. Někdy to přežene tak, že skoro nemůže létat. To je pak trochu problém, protože nevyletí na větve, kde má své hnízdo. Některé volavky však staví své obydlí v rákosí. To se však nevyhnou tolika predátorům.
Když tito ptáci hnízdí, občas se pořádají výpravy za jejich hnízdy. Tedy spíš pro pírka, které dospělí jedinci nechávají v hnízdě. Sbírají se hlavně velké pera, které se použijí pro směrovky šípů, nebo také jako psací brka. Jinak tento pták nemá žádné využití.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama